Skip to main content

2BalanceYou

Voeding in evenwicht

Voeding

Gezonde voeding is belangrijk. Maar wat is gezonde voeding? Onderzoeken en de adviezen die daaruit voortkomen, spreken elkaar soms tegen. Wat goed voor je is, is vaak heel persoonlijk. Wat goed is voor de één, is niet perse goed voor de ander.

Ik gebruik spiertesten als een hulpmiddel om te kijken waar jouw lichaam baat bij heeft. Dit resulteert in concrete voedingsadviezen. Praktisch en haalbaar. Wat zijn voor jou versterkende, neutrale of verzwakkende voedingsstoffen? Versterkende (biogene) voedingsstoffen verhogen de energie, vergen niet teveel energie om te worden verteerd en laten weinig afvalstoffen achter die afgebroken moeten worden. Verzwakkende (biocide) voedingsstoffen kosten het lichaam energie, hebben meer energie nodig om te worden verteerd en laten verontreinigde afvalstoffen achter die het lichaam moet afbreken. Neutrale (of biostatische) voedingsstoffen hebben een neutraal effect op ons.

Er is soms aanleiding om het gebruik van een of meerdere voedingssupplementen te adviseren. Ik werk met testsets van diverse gerenommeerde leveranciers om zo het best passende voedingssupplement te vinden. 

Deze leveranciers stellen hoogwaardige kwaliteitseisen aan hun producten.