Skip to main content

2BalanceYou

Emoties in evenwicht

Bloesemremedies

Bloesemremedies zijn vloeibare, natuurlijke tincturen (= sterk aftreksel) die worden gemaakt van bloemen, bomen, planten of struiken, met behulp van zonlicht, bronwater en alcohol. Ze bevatten de zuivere ‘levensenergie’ of essentie van de bloem/plant/boom/struik. Elke bloesemremedie heeft haar eigen, unieke eigenschappen om harmonie te creëren.

Waar zet je bloesems bijvoorbeeld voor in?

De Nederlandse bloesemremedie “Slaapmutsje” helpt met het loslaten van de zorgen en drukte om de buitenwereld en geeft ontspanning. Bron foto: Bloesem Remedies Nederland

De Australische Bush essence “Waratah” geeft moed en vertrouwen om crisissituaties en wanhoop het hoofd te bieden.

De Engelse Bach bloesem “White Chestnut” (Paardekastanje) brengt malende gedachten tot rust.

De Californische remedie “Bleeding Heart” geeft hulp bij het verwerken van verdriet door verlies en scheiding.

Voor wie?

Bloesemremedies zijn voor iedereen geschikt: baby´s, kinderen en volwassenen. Kinderen reageren meestal vrij snel en goed op behandeling met bloesems. Alhoewel dieren buiten mijn doelgroep vallen, vermeld ik voor de volledigheid dat ook (huis)dieren en zelfs planten baat hebben bij gebruik van bloesemremedies.

Belangrijk om te weten is, dat bloesemremedies natuurlijke middelen zijn zonder bijwerkingen en zonder nadelige invloed op andere medische behandelingen. Er treedt geen gewenning op.

Ik maak gebruik van van Nederlandse (BRN), Australische Bush, Franse DEVA Bach en enkele Californische (FES) bloesemremedies.

Werking van de bloesemremedies

Het eerst merkbare effect van de remedies is over het algemeen dat het rust en ontspanning geeft. Geblokkeerde levensenergie komt weer vrij. Die energie kun je vervolgens weer aanwenden voor genezing en herstel. Zodra er ruimte voor is, geven bloesemremedies inzicht in bepaalde persoonlijke processen. En vervolgens bieden ze je de ondersteuning om (gedrags)veranderingen ook werkelijk door te gaan voeren. Op die manier kun je een bewustere levenshouding bereiken,  andere (betere) keuzes maken en een verbeterde kwaliteit van leven bereiken. Puur omdat je zelf anders in het leven gaat staan.

Met bloesemremedies ga je op "ontdekkingsreis" naar je eigen innerlijke wijsheid en naar de diepere oorzaak van klachten om uiteindelijk weer in harmonie met jezelf te komen.

Daarnaast is het gebruik van bloesemremedies erg waardevol bij ieder proces van persoonlijke ontwikkeling en/of spirituele bewustwording.

Overige middelen

Indien er aanleiding voor is, maak ik in de praktijk ook gebruik van de volgende middelen:

Etherische oliën

Dit zijn geconcentreerde reukstoffen van planten. Ze  worden in hun meest zuivere vorm gebruikt om de levenskracht en het zelfherstellend vermogen van je lichaam op te wekken en te versterken.  Ze hebben een diepe werking op ons psychisch evenwicht, brengen een verandering van stemming teweeg en reguleren datgene wat uit balans is geraakt. 

Edelstenen

Een edelsteen lijkt dood materiaal, maar de steen heeft energievelden. Die energievelden zijn continu in beweging (trillen). Elke edelsteen heeft zijn eigen, onveranderlijke trillingsgetal. Het bewijs daarvoor draag je waarschijnlijk om je pols. Het kwartskristal in je horloge heeft altijd hetzelfde trillingsgetal ongeacht de omstandigheden en daardoor loopt het horloge altijd precies op tijd. 

Alles bestaat uit trilling, ook ons lichaam en onze emoties. Door een edelsteen bij je te dragen, gaat je lichaam zich aanpassen aan het trillingsgetal van de steen. Hierdoor kan een edelsteen je helpen om een ongemak te bestrijden of een positieve gemoedsrust te bevorderen. Als je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn kan Amethist een heilzame werking hebben.

Tibetaanse klankschalen

Klankschalen zijn kommen die bestaan uit een legering van zeven metalen: goud, zilver, kwik, koper, ijzer, tin en lood. Elke schaal heeft haar eigen karakter, toonzetting en klankkleur.

Als ze worden aangeslagen, brengen ze een prachtig geluid voort en een diepe trilling in je lichaam teweeg. Daardoor vindt ontspanning op geestelijk en lichamelijk niveau plaats en kan je energie weer vrij stromen.