Skip to main content

Contact

Wil je persoonlijk contact? Bel me gerust overdag op werkdagen (soms kan ik niet opnemen, spreek dan alsjeblieft een voice-mail in) of gebruik het contactformulier. 

Praktijk 2BalanceYou

Natuurgeneeskunde en Kinesiologie
Jeannette Wensink
Overweg 115
1191 PV  Ouderkerk aan de Amstel
Telefoon: 06 - 22 03 19 52

De praktijk is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur en is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De praktijkruimte bevindt zich op de 2e verdieping (2 trappen). Er geldt een algeheel rookverbod.

Voor de deur is ruime en gratis parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer:
Connexxionbus 171 (halte Hoofdenburg) stopt vlakbij het begin van de Overweg (www.connexxion.nl) en bus 300 (halte Jacob van Ruisdealweg) op 15 minuten loopafstand.

Consult

Consult kinesiologie € 78,00 75-90 min.
Half consult kinesiologie  € 39,00  45 min.
Flesje Bloesemremedies (verzending mogelijk) € 10,00 voor 30 ml.

Op deze tarieven is BTW vrijstelling van toepassing. Betalingsmogelijkheden:

  • contant
  • via betaalverzoek/Tikkie binnen 24 uur
  • ter plekke overmaken via smartphone/tablet

(er is geen PIN automaat aanwezig)

Als kinesioloog val ik als geregistreerde zorgverlener (Wkkgz) onder de niet-medische contactberoepen die als essentieel zijn aangemerkt door de overheid. De praktijk is open. Ik volg de actuele maatregelen i.v.m. het Corona-virus van het RIVM en de Beroepsvereniging LVNT. Als je prijs stelt op het (gezamenlijk) gebruik van gezichtsbescherming, is dat altijd mogelijk.

Duur van de behandeling

Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee je reageert op de behandelingen en de ingezette middelen en de aard van de klachten. Acute problemen kunnen al met een paar dagen verholpen zijn, voor klachten van chronische aard kan een aantal weken of maanden nodig zijn. Natuurlijk bepaal je zelf altijd hoe lang je door wilt gaan. Sommige mensen stoppen zodra hun klachten zijn verminderd dan wel verholpen, anderen willen nog verder gaan met hun persoonlijke ontwikkeling en/of spirituele bewustwording. De behandeling gebeurt volgens de Ethische Code: www.ki-net.nl .

Vergoeding

Ik ben als Erkend Kinesioloog lid van de Beroepsvereniging LVNT (Landelijke Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten). Voor meer informatie zie: www.lvnt.nl of klik hier voor de  LVNT vergoedingenlijst.

Tevens ben ik opgenomen in het RBCZ register (Register Beroeps-beoefenaren Complementaire Zorg). Voor meer informatie zie www.rbcz.nu. Elke bij RBCZ geregistreerde therapeut valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg).

             

Informeer vóóraf bij je zorgverzekeringsmaatschappij of de LVNT daar is opgenomen als te vergoeden Beroepsvereniging. Indien dat het geval is èn je bent aanvullend verzekerd, kun je  (een deel  van) de kosten van de consulten vergoed krijgen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekeringsmaatschappij. Ik sta ingeschreven in het Zorgaanbiedersportaal, bij Vektis, Zorgverzekeraar CZ en ben opgenomen in diverse Zorgzoekers (zoek onder Alternatieve zorg of op mijn naam).

Verwijzing door een arts is niet noodzakelijk.

Kwaliteit

De Privacyverklaring en de Algemene Voorwaarden vind je onderaan de pagina en bevatten tevens informatie over de Kwaliteitsstandaard en de Klachtenprocedure. Indien je niet tevreden bent over de door mij verleende zorg, vraag ik je om mij dat direct te laten weten, liefst schriftelijk. Ik neem je onderbouwde klacht serieus, wil de door jou ervaren knelpunten samen oplossen in een persoonlijk gesprek en ga ervan uit dat we daar samen uitkomen. Is dat niet het geval, dan kun je jouw klacht schriftelijk ter bemiddeling voorleggen aan de LVNT Contactpersoon Klachten. De contactpersoon zal naar je klacht luisteren en met je bespreken wat voor jou wenselijk is om tot een bevredigende oplossing te komen. Lukt dat niet, dan helpt de Contactpersoon Klachten je verder in het proces.

Ik ben via de LVNT collectief aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg: www.scag.nl).

De SCAG is het kenniscentrum voor klachten en geschillen in de complementaire zorg. De Commissie Complementaire Gezondheidszorg behandelt de geschillen van de bij de SCAG aangesloten leden  (https://www.degeschillencommissiezorg.nl/). 

De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt en heeft wettelijk vastgelegd wat goede zorg inhoudt en waaraan het moet voldoen. Een van de aanbevelingen is het hebben van een Behandelovereenkomst. Ook die vind je onderaan de pagina.

Opleiding

HBO-conforme Beroepsopleiding Kinesioloog (Nederlandse School voor Kinesiologie, Ruurlo; SNRO geaccrediteerd, 240 EC), gecertificeerd Touch for Health en G.E.M.S. instructeur, gecertificeerd therapeut voor Bloesemremedies, plus diverse vakinhoudelijke nascholingen kinesiologie.

Vanaf 1-1-2017 dienen alle therapeuten in de complementaire zorg aan te tonen dat zij beschikken over Psychosociale en Medische Basiskennis volgens de PLATO eindtermen (HBO eindtermen die het Platform Opleiding Onderwijs en Organisatie van de Universiteit van Leiden heeft samengesteld in opdracht van 5 Zorgverzekeraars). Ik ben in het bezit van het diploma PsMBK uitgegeven door de Stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO Registeropleiding)  en ben opgenomen in het Abituriëntenregister. De genoten PsMBK opleiding voldeed aan die PLATO eindtermen en is geaccrediteerd door CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs) (www.cpion.nl). 

Mijn kennis blijft up-to-date via jaarlijkse nascholingen.