Skip to main content

Over Jeannette

Het begon met bloesemremedies...... De Bach bloesems maken sinds 2000 deel uit van mijn leven en hebben het behoorlijk veranderd! Mijn eerste kennismaking met de bloesemremedies was voor de behandeling van premenstruele klachten, die daardoor verrassend snel verdwenen. Natuurlijk was ik voor deze klachten eerst bij mijn (overigens uitstekende) huisarts geweest. De oplossing die werd aangedragen gaf ik een kans, want ik wilde snel van mijn klachten af. Er verbeterde niets. Ik zocht met succes verder naar meer natuurlijke oplossingen en kwam zo op het spoor van de Bach bloesems.

De bloesemremedies waren me later zeer behulpzaam bij het herstellen van een burn-out. Ze hielpen me om in te zien door welk gedrag ik uitgeput was geraakt en daardoor kon ik werken aan het veranderen daarvan, ondersteund door de remedies.


Ontdekkingsreis

Mijn interesse in deze mooie middelen was aangewakkerd en vormde het begin van een boeiende ‘ontdekkingsreis’, waarin ik met steeds meer waardevolle methoden uit de aanvullende gezondheidszorg in aanraking kwam en kom. Ik volgde opleidingen in bloesemremedies, Reiki, voeding, voedingssupplementen, Touch for Health, Energetisch werk en Kinesiologie. Elke opleiding leidde en leidt tot vermindering of oplossing van lichamelijke klachten en bracht mij méér, zoals: zelfreflectie, bewustwording, verandering van gedrag en persoonlijke groei. Dit gun ik meer mensen! Het resulteerde in de oprichting van mijn praktijk in 2005, na ruim 23 jaar werken in diverse ondersteunende, organisatorische en adviserende functies bij een bank.

Zo veel geleerd, zo veel nog te leren, me verwonderd, verrast gevoeld dankzij inspirerende docenten, medestudenten, klanten, collega’s en vakliteratuur. En wat is er dan mooier dan het delen en doorgeven van alle kennis, vaardigheden en inzichten? Toen dat vuur ging branden, stortte ik me in de instructeursopleiding Touch for Health en ging lesgeven in Kinesiologie.

Drijfveren

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in gezondheid en mensen. Wat bepaalt dat iemand zich gezond voelt? Het is meer dan de afwezigheid van ziekte. Wat is daarvoor nodig? Liefst op een manier waar lichaam en geest wel bij varen. Uitsluitend symptoom bestrijding bij fysieke, mentale of energetische klachten is het voor mij persoonlijk niet. Ik vind het belangrijk om te onderzoeken wat de achtergronden ervan zijn, wat je zelf kan doen om je gezondheid te bewaken en te verbeteren (autonomie). Het is mijn ervaring dat de aanvullende gezondheidszorg daarin veel biedt plus mogelijkheden om preventief bezig te zijn.

Nu

Hoe mooi is het dat ik van mijn interesse mijn werk kon maken? Ik sta betrokken en gedreven in mijn leven en werk. Ik help graag mensen hun evenwicht en energie te hervinden door mijn combinatie van vakkennis, begrip, aandacht, tijd, hoop en ondersteuning. Het geeft een enorme voldoening om deel uit te mogen maken van dit proces.

Ik begroet je graag in mijn praktijk aan huis.

Jeannette Wensink