Skip to main content

Jetlag treedt op door het reizen door internationale tijdzones en geeft ongemakken tijdens de eerste dagen op je vakantiebestemming. Australische  bloesemremedies helpen om die ongemakken te verminderen waardoor je eerder kunt genieten van je vakantie.

(foto: ABFE, Bush Iris herstelt de energie van de pijnappelklier)


De reis remedie verfrist, centreert, stelt je in staat om je evenwichtig te voelen op de plaats van bestemming en het plaatselijke dag/nachtritme daar sneller op te pakken. Het is een combinatie van individuele bloesemremedies met de volgende eigenschappen: herstel van energie, de veranderingen verwerken, je geaard, op je gemak en helder voelen. Op lichamelijk niveau ondersteunen ze de werking van darmen, bijnieren, de warmte-, vocht- en hormoonhuishouding en in het bijzonder de pijnappelklier (verantwoordelijk voor ons slaap-/waakritme).

Gebruik: 7 druppels gedurende de reis elk uur innemen en na aankomst op je bestemming nog 2 dagen bij het opstaan en naar bed gaan 7 druppels. 

Overige natuurlijke tips:

  • Je kunt je innerlijke biologische klok snel gelijkzetten aan de werkelijke tijd door het acupunctuurpunt Miltmeridiaan 21 stevig te masseren met 2 vingers. Locatie: 1 handbreedte onder de oksel aan de linker zijkant van het lichaam, meestal een gevoelig plekje. Tegelijkertijd masseer je de randen van je oorschelpen stevig één voor één van bovenaf naar je oorlel. Herhaal een paar keer tijdens de eerste dag op je bestemming. Het masseren van de randen van je oorschelpen brengt de bloedvoorziening in de hersenen op gang en maakt je hoofd helder.
  • Druk licht gedurende 20 seconden op de jetlag punten op de linker- en rechtervoet, in het verlengde van de nagel van de grote teen net onder het eerste middenvoetsbeetje (Milt 2).
  • Drink tijdens de vlucht veel water en vermijd koffie en alcohol vanwege hun uitdrogende werking. Neem wat vers fruit mee.
  • Door de airconditioning is de lucht in een vliegtuig ook erg droog, een neusspray met natuurlijke zoutoplossing helpt om droge neusslijmvliezen te voorkomen. Een vocht-inbrengende crème houdt de huid van je gezicht en handen fris.
  • Beweeg regelmatig tijdens de vlucht, goed voor de bloedsomloop en je spieren. Ook in een beperkte ruimte is het mogelijk om rek- en strekoefeningen te doen.
  • Zet voor het psychologische effect je horloge alvast op de tijd van de plaats van bestemming, zodra je aan boord bent.
  • Slaap tijdens de vlucht zodra je kunt, gehoorbeschermers en een oogmasker geven rust.
  • Neem op de plaats van bestemming direct het plaatselijke ritme aan. In de zon zitten helpt om je innerlijke biologische klok gelijk te zetten.
  • Doe het de eerste 2 dagen rustig aan om te acclimatiseren.