Skip to main content

Sinds april 2016 maak ik met plezier deel uit van het Touch for Health Nederland team onder de inspirerende leiding van Paulien de Roos. Hoe is het zo gekomen? In oktober vorig jaar volgde ik de Instructeursopleiding TfH bij haar en inmiddels heb ik bij de NSK en in mijn praktijk Touch gegeven. Het is geweldig om te doen! Het blijft mij verwonderen wat Touch in beweging kan zetten en wat een mooi “instrument” de spiertest toch is.

Ondertussen kwamen er in januari vanuit IKC updates ter beschikking over de uitvoering van een aantal spiertesten en de uitbreiding van de 5 elementen voorrangsregels e.a. Ik zat toevallig middenin het web en zag alle informatie voorbijkomen. Door een samenwerking tussen Touch for Health instructeurs die in januari de update hadden gevolgd, Paulien en mij is er een document samengesteld met het doel om alle instructeurs te voorzien van dezelfde informatie.

Zo waren we (Loes Turk, Paulien en ik) ook bezig met het vertalen van het nieuwste TfH voeding protocol uit het Engels naar het Nederlands en leek het een goed idee voor de meer visueel ingestelden onder ons om dat in een stroomschema overzicht te zetten. Een hele klus als je niet super bent in het ontwerpen in Word, maar zeker de moeite waard blijkt uit de eerste reacties.

De samenwerking was Paulien (en mij) prima bevallen en zo kwam dan ook haar verzoek of ik het team wilde versterken. Leuk, doen we! Mijn bijdrage zal vooral liggen in meedenken over en meewerken aan de vakinhoudelijke kant van Touch en Paulien ondersteunen in het verder verstevigen van Touch in Nederland. Voor meer informatie over Touch for Health Nederland: http://www.touchforhealthnederland.nl/.

Hoe kwam ik in aanraking met Touch for Health? Aanvankelijk had ik een praktijk voor therapie met bloesemremedies en werk(te) met de bekende Bachbloesemremedies, maar ook met Australische Bush Flower Essences. Tijdens het seminar daarvan in juni 2004 (gegeven door Ian White), zag ik voor het eerst een demonstratie van de spiertest. Hij deed eerst de fysieke uitdaging (dat het zo heette leerde ik later pas), vroeg de testpersoon haar mobiele telefoon uitgeschakeld aan haar oor te houden en testte de Deltoideus Medialis: haar arm bleef horizontaal gestrekt. Hetzelfde maar dan met mobiele telefoon ingeschakeld, haar arm ging rap naar beneden! Vervolgens hield ze bij haar ingeschakelde telefoon een flesje Electro Essence* vast en Ian testte opnieuw: haar arm bleef moeiteloos horizontaal uitgestrekt. Ik wist niet wat ik zag, daar moest ik meer van weten!! Wat een fantastische manier om de werking van bloesemremedies aan te tonen. Samen met een aantal andere “Bloesemcollega’s” zijn we 3 maanden later Touch for Health 1 gaan volgen bij Els Bakker en Tim Torré.

Er volgden meer Touch modulen, Medische Basiskennis, de beroepsopleiding voor Kinesioloog bij de NSK en nog meer. Want wat niemand me had verteld, is dat het fenomeen spiertest behoorlijk “verslavend” is! Inmiddels is mijn praktijk 2BalanceYou gewijd aan Natuurgeneeskunde èn Kinesiologie, ben ik Touch instructeur, werk ik bij de NSK en blijf me ontwikkelen. Het is een voorrecht om me nu 100% bezig te kunnen houden met mijn uit de hand gelopen “hobby”!

Dat was niet mogelijk geweest zonder de steun, ruimte en aanmoediging van mijn man, zoon en dochter, super bedankt! Paulien, Irene en Ilse: ik verheug me op onze samenwerking!

Hartelijke groeten van Jeannette Wensink

*Electro Essence: een combinatie van Australische Bush remedies die helpt om de energieën van het lichaam intact te houden, door de opslag van straling in het lichaam te stoppen en om de straling los te laten die al opgeslagen is. Helpt om de neurologische systemen te ondersteunen.