2BalanceYou

Emoties in evenwicht

Bloesemremedies

Bloesemremedies zijn vloeibare, natuurlijke tincturen (= sterk aftreksel) die worden gemaakt van bloemen, bomen, planten of struiken, met behulp van zonlicht, bronwater en alcohol. Ze bevatten de zuivere ‘levensenergie’ of essentie van de bloem/plant/boom/struik. Elke bloesemremedie heeft haar eigen, unieke eigenschappen om harmonie te creëren.

Waar zet je bloesems bijvoorbeeld voor in?

Slaapmutsje De Nederlandse bloesemremedie “Slaapmutsje” helpt met het loslaten van de zorgen en drukte om de buitenwereld en geeft ontspanning. Bron foto: Bloesem Remedies Nederland
De Australische Bush essence “Waratah” geeft moed en vertrouwen om crisissituaties en wanhoop het hoofd te bieden. Waratah
Slaapmutsje De Engelse Bach bloesem “White Chestnut” (Paardekastanje) brengt malende gedachten tot rust.
De Californische remedie “Bleeding Heart” geeft hulp bij het verwerken van verdriet door verlies en scheiding. Slaapmutsje

Voor wie?

Bloesemremedies zijn voor iedereen geschikt: baby´s, kinderen en volwassenen. Kinderen reageren meestal vrij snel en goed op behandeling met bloesems. Alhoewel dieren buiten mijn doelgroep vallen, vermeld ik voor de volledigheid dat ook (huis)dieren en zelfs planten baat hebben bij gebruik van bloesemremedies.

Belangrijk om te weten is, dat bloesemremedies natuurlijke middelen zijn zonder bijwerkingen en zonder nadelige invloed op andere medische behandelingen. Er treedt geen gewenning op.

Ik maak gebruik van van Nederlandse (BRN), Australische Bush, Engelse Bach, Franse DEVA  en Californische (FES) bloesemremedies.

Werking van de bloesemremedies

Het eerst merkbare effect van de remedies is over het algemeen dat het rust en ontspanning geeft. Geblokkeerde levensenergie komt weer vrij. Die energie kun je vervolgens weer aanwenden voor genezing en herstel. Zodra er ruimte voor is, geven bloesemremedies inzicht in bepaalde persoonlijke processen. En vervolgens bieden ze je de ondersteuning om (gedrags)veranderingen ook werkelijk door te gaan voeren. Op die manier kun je een bewustere levenshouding bereiken,  andere (betere) keuzes maken en een verbeterde kwaliteit van leven bereiken. Puur omdat je zelf anders in het leven gaat staan.

Met bloesemremedies ga je op "ontdekkingsreis" naar je eigen innerlijke wijsheid en naar de diepere oorzaak van klachten om uiteindelijk weer in harmonie met jezelf te komen.

Daarnaast is het gebruik van bloesemremedies erg waardevol bij ieder proces van persoonlijke ontwikkeling en/of spirituele bewustwording.

Contactformulier

Please type your full name.
Invalid email address.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht

Praktijk 2BalanceYou
Overweg 115
1191 PV Ouderkerk aan de Amstel
06-22031952
KvK 34337759